2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Medvegyev: összefogás kell a külső és belső ellenség legyőzéséhez

A nemzeti megosztottság megakadályozásához Vlagyimir Putyin orosz elnök köré kell felsorakozni – írta a Biztonsági Tanács elnökhelyettese, Dmitrij Medvegyev a Telegramon.

“Az összefogás az elnökünk és az ország fegyveres erőinek legfőbb főparancsnoka körül kulcsfontosságú államunk megmentéséhez és a külső és belső ellenség legyőzéséhez, amely hazánk szétszakítására törekszik. A nemzeti megosztottság és árulás minden idők legnagyobb tragédiájához és egyetemes katasztrófához vezetne” – mutatott rá.

“Nem fogjuk hagyni, hogy ez megtörténjen. Az ellenséget legyőzzük. A győzelem a miénk lesz” – tette hozzá Medvegyev.

Korábban Vlagyimir Putyin televíziós beszédet intézett a nemzethez, amelyben a déli Rosztov-na-Donu városában történt fejleményeket árulásnak és Oroszországra és népére mért csapásnak minősítette. Figyelmeztette a lázadókat, hogy ne kövessenek el végzetes hibát, és felszólította őket, hogy hagyjanak fel a törvénytelen tevékenységekben való részvétellel.

Pénteken több hangfelvétel került fel Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítójának Telegram-csatornájára. Ő különösen azt állította, hogy erőit támadás érte, amiért az ország katonai hatóságait tette felelőssé. Ezzel kapcsolatban a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) büntetőeljárást indított a fegyveres lázadásra való felhívások miatt. Az orosz védelmi minisztérium álhírnek minősítette a Wagner PMC “hátsó táborai” elleni támadásról szóló állításokat.

Vádemelés Prigozsin ellen, Putyin hamarosan beszédet tart (élő közvetítés)

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Németország nem ért egyet Ukrajna javaslatával az ENSZ BT reformjára

Németország nem ért egyet az ENSZ Biztonsági Tanácsának reformjára vonatkozó ukrán javaslatokkal, amelyek között szerepel Oroszország vétójogának megvonása - mondta Annalena Baerbock külügyminiszter. Volodimir Zelenszkij...

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...
spot_img

Videó