2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Kadirov: nincs mentség a Wagner-lázadásra

A Wagner-főnök, Jevgenyij Prigozsin lázadása “ocsmány árulás”, és az ukrajnai konfliktus közepette az orosz egység védelme érdekében el kell fojtani – jelentette ki Ramzan Kadirov csecsen vezető.

Kadirov szombaton a Telegramon közzétett bejegyzésében éles szemrehányást tett a katonai magáncég vezetőjének, “hátba szúrásként” és “igazi katonai lázadásként” ítélve el a cselekedeteit.

Kadirov kijelentette, hogy egy fegyveres konfliktus nem a személyes harag ideje, mondván, hogy “a hátországnak mindig biztonságosnak és védettnek kell lennie”. “Képzeljék csak el, mit érezhetnek most a lövészárkokban lévő srácok, akik arccal az ellenségnek, háttal egy áruló hazárdjátéknak állnak”.

A csecsen vezető hozzátette, hogy Wagner tettei csak “véres következményekkel” járhatnak.

Kadirov egyben teljes támogatásáról biztosította Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki órákkal korábban “hátba szúrásnak” nevezte Prigozsin lázadását, és nemzeti egységre szólított fel.

Oroszország főparancsnokaként Putyin átlátja a Kijevvel való konfliktus egészét, és teljesen igaza volt, amikor a zavargásokat “katonai lázadásnak” nevezte – mondta Kadirov. “Nincs mentség az ilyen cselekedetekre”.

A csecsen vezető ezután az orosz szolgálat tagjaihoz fordult, és felszólította őket, hogy “ne essenek provokatív cselekedetekbe”, megjegyezve, hogy a lázadást már most kihasználják Moszkva külföldi ellenfelei.

Kadirov szerint a védelmi minisztérium és a nemzeti gárda csecsen tagjai már elindultak azokba a régiókba, ahol nagy a feszültség. “A felkelést el kell fojtani, és ha kemény intézkedésekre lesz szükség, mi készen állunk rá!” – mondta.

Pénteken Prigozsin azzal vádolta az orosz védelmi minisztériumot, hogy rakétacsapást mért egy Wagner-táborra, állítása szerint ennek több áldozata volt. A minisztérium visszautasította a vádat. A Wagner-vezér ellen büntetőeljárás indult a lázadás szítására irányuló állítólagos összeesküvés miatt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó