2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Medvegyev: Oroszországnak különféle ellenségek egész birodalmával kell szembenéznie

A történelem ismétli önmagát, és Oroszország 80 évvel a sztálingrádi csatában aratott győzelem után ismét sokféle ellenségből álló birodalommal néz szembe – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Nemzetvédelem című lapban szombaton megjelent, A haza védelmének éve című cikkében.

“Egy évvel a különleges katonai művelet megkezdése után, 2023 februárjában egy újabb nagyon fontos dátumot ünnepelünk történelmünkben: a szovjet nép sztálingrádi csatában aratott győzelmének 80. évfordulóját – a 20. század fő csatáját, amely után a hitleri seregek végső megfutamodása elkerülhetetlenné vált” – mondta Medvegyev.

“A történelem ismétli önmagát. Ismét szembe kell néznünk tulajdonképpen egy egész birodalomnyi különböző ellenséggel: Ukrán és európai neonácik, az Egyesült Államok, más angolszászok és csatlósaik (mintegy félszáz ország)” – mondta.

Az ellenségek azt a feladatot tűzték ki maguk elé, hogy eltöröljék Oroszországot a föld színéről, de kísérleteik kudarcot fognak vallani – hangsúlyozta a biztonsági tisztviselő.

“Mi erősebbek vagyunk, és ez most is nyilvánvaló. Az úgynevezett “nyugati világ” pedig csak egy kis része a nemzetközi közösségnek, a bolygó lakosságának mintegy 15 százaléka. Egy gazdag, túltáplált, de még mindig kisebbség” – tette hozzá.

Az ukrajnai különleges katonai művelet elmúlt egy éve sok mindenre megtanította az oroszokat és megszilárdította az ország polgárait a közös ellenség elleni harcban, és “végre segített megszabadulni az illúzióktól a ‘demokratikus’ Nyugattal kapcsolatban, amelynek képmutatása és őrjöngő ruszofóbiája minden elképzelhető határt átlépett” – mutatott rá Medvegyev.

Amit Oroszország ez alatt az egy év alatt szerzett, az a saját erejébe és győzelmébe vetett szilárd bizalom – mondta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó