2023, február 2.
4.7 C
Budapest
-0.7 C
Moszkva

Medvegyev: Oroszországnak fel kell pörgetnie a drónok gyártását

Oroszországnak fel kell pörgetnie a különböző típusú drónok gyártását, miután azok bebizonyították harci hatékonyságukat a Moszkva és Kijev között zajló katonai konfliktusban – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

Telegram-csatornáján pénteken Medvegyev volt orosz elnök közölte, hogy “a drónok bizonyították hatékonyságukat a modern konfliktusokban. Használatuk a különleges katonai műveleti övezetben sürgős szükséglet”.

A továbbiakban kijelentette, hogy Oroszországnak még nem sikerült létrehoznia a különböző típusú drónok nagyüzemi gyártását. Medvegyev azt is elmondta, hogy nemrégiben ellátogatott a szentpétervári “Speciális Technológiai Központba”, hogy ellenőrizze az orosz kormány által megrendelt “Orlan” felderítő drónok szállítását.

Az orosz drónok használata, valamint a héten Ukrajna-szerte végrehajtott tömeges rakétacsapások arra késztették a kijevi kormányt, hogy megismételje követelését, miszerint a nyugati országoknak több légvédelmi fegyverrel kell ellátniuk az ukrán hadsereget.

“Az égbolt lezárására való képességünk nem elegendő” – mondta Volodimir Zelenszkij elnök csütörtökön az Európa Tanács parlamenti közgyűlése előtt, és ragaszkodott ahhoz, hogy Ukrajna csak “10%-ával rendelkezik annak, amire szükségünk van”, és “szeretné”, ha “sokszorosan” több légvédelmi rendszert kapna a Nyugattól.

Oroszország február 24-én küldött csapatokat Ukrajnába, arra hivatkozva, hogy Kijev nem hajtja végre a minszki megállapodásokat, amelyek célja, hogy a donyecki és luganszki régióknak különleges státuszt biztosítson az ukrán államon belül. A Németország és Franciaország közvetítésével létrejött jegyzőkönyveket először 2014-ben írták alá. Petro Porosenko volt ukrán elnök azóta elismerte, hogy Kijev fő célja az volt, hogy a tűzszünetet időnyerésre és “erős fegyveres erők létrehozására” használja fel.

2022 februárjában a Kreml független államként ismerte el a Donbassz köztársaságokat, amelyek azóta Oroszország részévé váltak, és követelte, hogy Ukrajna hivatalosan is nyilvánítsa magát semleges országnak, amely soha nem csatlakozik semmilyen nyugati katonai blokkhoz. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen indokolatlan volt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Amíg Zelenszkij Ursulával parádézik Kijevben, az orosz erők átvették az ellenőrzést Mikolajivka felett is

Az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a DNR-ben lévő Nyikolajevka (ukránul: Mikolajivka) települést - közölte Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítójának sajtószolgálata a Telegram-csatornáján. "A harcok...

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...