2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Medvegyev: olyan, hogy Moldova már nem létezik, mert az országot eladták Romániának

Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács elnökhelyettese az orosz tisztviselők számára elrendelt moldovai látogatási tilalomra úgy reagált, hogy senki sem megy oda, és hogy az ország “már nem létezik”.

“Egy Recean (Dorin Recean moldovai miniszterelnök – a szerk.) nevű titokzatos lény azt mondta, hogy sem az orosz elnök, sem az orosz tisztviselők nem léphetnek be az országába – Moldovába. Nos, először is, most senki sem megy oda. Talán később valahogyan mégis. <…> Másodszor pedig, ilyen ország már nincs is” – olvasható a politikus Telegram-csatornáján.

Szerinte a helyi vezetők az országot “eladták Romániának”, ezért Medvegyev szerint nincs értelme velük tárgyalni – “foglalkozzanak velük a népek”.

Nincs értelme velük beszélni semmiről. Hagyjuk, hogy a nép foglalkozzon velük. És végre megoldódik, hogy kik ők – moldávok vagy a románok – írta Medvegyev.

Előző nap vált ismertté, hogy a moldovai hatóságok összeállítottak egy listát azokról az oroszországi tisztviselőkről, akiknek tilos a Moldovába történő beutazás. Ugyanakkor a listán szereplő személyeket nem hozták nyilvánosságra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó