2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Medvegyev: csak orosz győzelem esetén kerülhető el a nukleáris világháború

Az egyszerű logika azt mutatja, hogy csak egy ukrajnai orosz győzelem akadályozhat meg egy nukleáris világháborút – jelentette ki kedden Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, válaszolva a Nyugat felszólítására, miszerint nem szabad hagyni, hogy Moszkva győzzön.

“Kövessük az egyszerű formális logikát” – érvelt Medvegyev a Telegramon.

“Ha Oroszország nem nyerhet, akkor nyilvánvalóan Ukrajnának kell. Ukrajna háborús célja, ahogyan azt a kijevi rezsim megnevezte, az összes korábban hozzá tartozó terület visszaszerzése, vagyis Oroszországtól való elszakadásuk”.

Ez – magyarázta Medvegyev – Oroszország területi integritása elleni fenyegetésnek minősülne, és ezért “közvetlen okot adna a nukleáris elrettentésről szóló orosz állami doktrína 19. záradékának alkalmazására” – utalva azokra a körülményekre, amelyek esetén Moszkva atomfegyverek bevetése indokolt lenne.

“Mondja csak, akkor ki szorgalmazza az atomháborút? Mi ez, ha nem egy világháború közvetlen kiprovokálása atomfegyverek alkalmazásával? Nevezzük nevén a dolgokat ” – írta Medvegyev.

A Nyugat globális konfliktust szorgalmaz. És csak Oroszország teljes és végleges győzelme garantálja, hogy nem lesz világháború.

Medvegyev jelenleg az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese. Ezt megelőzően orosz miniszterelnök (2012-2020) és elnök (2008-2012) volt. A közösségi oldalakon az ukrajnai ellenségeskedések eszkalálódása óta szókimondóan nyilatkozik.

Oroszország február 24-én küldött csapatokat Ukrajnába, arra hivatkozva, hogy Kijev nem hajtja végre a minszki megállapodásokat, amelyek célja, hogy a donyecki és a luganszki régió különleges státuszt kapjon az ukrán államon belül. A Németország és Franciaország közvetítésével létrejött jegyzőkönyveket először 2014-ben írták alá. Petro Porosenko volt ukrán elnök azóta elismerte, hogy Kijev fő célja az volt, hogy a tűzszünetet időnyerésre és “erős fegyveres erők létrehozására” használja fel.

2022 februárjában a Kreml független államként ismerte el a Donbassz köztársaságokat, és követelte, hogy Ukrajna hivatalosan is nyilvánítsa magát semleges országnak, amely soha nem csatlakozik semmilyen nyugati katonai blokkhoz. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen indokolatlan volt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...