2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Medvegyev: csak azok álmodhatnak ma a “baráti európai családba” való visszatérésről, akik elfelejtették az oroszok halálát

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese kijelentette, hogy csak azok álmodhatnak ma a “baráti európai családba” való visszatérésről, akik elfelejtették az oroszok halálát.

“Vezetők, pártok és kormányok jönnek és mennek. De az emlékezet és a vérrel megvásárolt értékek nagyon sokáig megmaradnak. Évtizedekre. Néha évszázadokra. Ezeket nem lehet megváltoztatni, nemhogy megsemmisíteni, semmilyen új vezető által, bármilyen politikai erőt is képviseljenek (nem beszélve a nyílt árulókról). A baráti európai családba való visszatérésről ma csak azok a renegátok álmodozhatnak, akik elfelejtették polgáraink halálát. Oroszország békés polgárai és katonái. Sajnos emberek haltak meg” – írta Medvegyev a Telegram-csatornáján.

Medvegyev párhuzamot vont az 1940-es évek végén széteső Szovjetunióval, amikor az új orosz vezetés helytelennek nevezte a náci Németországgal vívott háborút.

“Világos, hogy mi történt volna ilyen torzszülöttekkel. Minden családban friss volt az emlék a szovjet nép szörnyű háborújáról és a meghalt közeli hozzátartozókról. És a mostani helyzet nagyon hasonló, annak ellenére, hogy az emberek más szinten vesznek részt a háborúban” – jelentette ki Medvegyev.

“Ezért minden olyan politikai vezetőt, aki megpróbálja megváltoztatni az ország fejlődésének 2022. február 24-e után kialakult diskurzusát, árulónak, olyan személynek fogjuk kiátkozni, aki elárulta népünk emlékét, aki életét adta ebben a háborúban” – írta a tisztviselő.

Az országot elhagyó emberekről szólva Medvegyev megjegyezte, hogy köztük “különböző szellemi képességű emberek” vannak.

“Természetesen nincsenek közöttük Bunyinok, Bergyajevek, Iljinek vagy Saljapinok. Úgy-ahogy, középszerű emberek” – mondta a politikus. Aláhúzta, hogy “ezeknek az embereknek nincs reményük a diadalmas visszatérésre”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó