2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Zelenszkij szerint Ukrajna készen áll az ellentámadásra

Volodimir Zelenszkij úgy véli, hogy a világon az egyetlen fegyverrendszer, amely képes védelmet nyújtani az orosz rakéták ellen, az amerikai Patriot légvédelmi rendszer, szerinte Ukrajnának 50 ilyen rendszerre van szüksége – derül ki a Wall Street Journalnak adott interjújából.

A lap nem idézi teljes egészében Zelenszkijt, de az újságíró a nevében elmondottak nagy részét idézi.

“Zelenszkij elmondta nekem, hogy nincs elég tűzereje az egész ország megvédésére” – írja, megjegyezve, hogy a beszélgetőpartner elismeri, hogy el kell döntenie, hol használja a szállított fegyvereket – az országon belül vagy a fronton.

Zelenszkij úgy véli, hogy csak az amerikai Patriot rendszerek képesek megbirkózni számos orosz rakétával – jegyzi meg a lap. Véleménye szerint Ukrajnának 50 ilyen rendszerre van szüksége a támadások “megállításához”.

Zelenszkij ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Kijev több nyugati fegyvert szeretne kapni az ellentámadáshoz, erre nem várhat “hónapokig”.

Véleménye szerint Ukrajna mára készen áll az ellentámadásra.

Oroszország korábban jegyzéket küldött a NATO-országoknak az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások miatt. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megjegyezte, hogy minden Ukrajnának szánt fegyvert tartalmazó szállítmány legitim célpont Oroszország számára.

Az orosz külügyminisztérium szerint a NATO-országok “a tűzzel játszanak” azzal, hogy fegyvereket szállítanak Ukrajnának.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár szerint a fegyverek nyugatról történő Ukrajnába pumpálása nem járul hozzá az orosz-ukrán tárgyalások sikeréhez. Lavrov szerint az Egyesült Államok és a NATO közvetlenül részt vesz az ukrajnai konfliktusban, “többek között nemcsak fegyverek szállításával, hanem a személyzet kiképzésével is… az Egyesült Királyság, Németország, Olaszország és más országok területén”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó