2023, szeptember 28.
14.3 C
Budapest
14 C
Moszkva

Medvegyev Borrellnek: az eszkalálódást akarja Washington és sok brüsszeli idióta

Az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője, Dmitrij Medvegyev az EU diplomáciai vezetőjének, Josep Borrellnek az UAV-támadással kapcsolatos szavait kommentálva azt írta, hogy ez a konfliktus eszkalálódását eredményezi, amit az USA és több brüsszeli tisztségviselő is szeretne.

Borrel elmondta, hogy az EU sürgeti Oroszországot, hogy a Kreml elleni támadást ne használja fel az ukrajnai konfliktus eszkalálására.

“A konfliktus eszkalációjához vezet ez a támadás, amelyet a kijevi hatóságok az USA vezetésével és az uniós hatóságok jóváhagyásával hajtottak végre. Ezt akarja Washington és sok brüsszeli idióta” – írta Medvegyev angolul a TWITTEREN.

Korábban a Kreml sajtószolgálata közölte, hogy május 3-ára virradó éjszaka a kijevi rezsim dróncsapást kísérelt meg Vlagyimir Putyin orosz elnök Kreml-rezidenciája ellen; két járművet hatástalanítottak, áldozatok és anyagi kár nélkül.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő később a RIA Novosztyinak azt mondta, hogy az államfő akkor nem tartózkodott a Kremlben. Az orosz Nyomozó Bizottság terrortámadás miatt indított eljárást “a kijevi rezsim által a Kreml ellen elkövetett dróncsapás kísérletével összefüggésben”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó