2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Medvegyev: az ukrán hadsereg puccsal fogja béketárgyalásra kényszeríteni kormányát

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök azt jósolta, hogy az ukrán hadsereg puccsot rendezhet Kijevben, hogy megtegye azt, amit a jelenlegi kormány nem hajlandó megtenni: tárgyaljon a békéről Oroszországgal.

Medvegyev, aki jelenleg az orosz Nemzetbiztonsági Tanács elnökhelyettese, ezt a forgatókönyvet vázolta fel, mint az egyiket a két lehetőség közül, amelyet Ukrajna számára életképesnek tart.

A másik lehetőség, ha Volodimir Zelenszkij elnök kormánya megváltoztatja a hangnemét, és elfogadja Oroszország feltételeit az ellenségeskedések befejezésére. Akárhogy is, Oroszország megkapja Ukrajnától, amit akar – mondta a tisztviselő.

Moszkva Ukrajna demilitarizálását és denácifikálását deklarálta az országban folytatott katonai műveletének céljaiként. Kijev kezdetben hajlandónak tűnt elfogadni a semleges státuszt, de később a nyugati katonai segítség felbátorította. Zelenszkij most ragaszkodik ahhoz, hogy Oroszország legyőzése a csatatéren és a 2014 előtt Kijev ellenőrzése alatt álló összes terület visszaszerzése az egyetlen lehetséges lehetőség országa számára.

Medvegyev értékelése nyilvánvalóan válaszul született a Guardian szerdai cikkére, amely előrejelzéseket tett arra vonatkozóan, hogyan alakulhat az ukrán válság a következő hat hónapban. Dan Sabbagh, a brit lap védelmi és biztonságpolitikai szerkesztője öt olyan jóslatot fogalmazott meg, amelyeket valószínűnek tart.

A várakozások között szerepelt a holtpontra jutott konfliktus és az ellenségeskedések intenzitásának csökkenése, az ukrán különleges erők szabotázskampánya és a téli időszakban kiújuló menekültválság.

Az orosz tisztviselő szerint a konfliktusra vonatkozó minden olyan forgatókönyv, amely Kijev győzelmét jósolja, “kristálytiszta hazugság és demagógia”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.