2023, január 30.
-1.4 C
Budapest
-2.5 C
Moszkva

Medvegyev: az atomhatalmak nem vesztettek el olyan konfliktust, amelyen a sorsuk múlt

Egy atomhatalom veresége egy hagyományos háborúban egy nukleáris háború kirobbanását idézheti elő – írta Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Telegramon.

A politikus a nyugati országok védelmi szervei vezetőinek január 20-án a németországi Ramstein-formátumú, az azonos nevű légibázison tartandó találkozóját kommentálta.

Megvitatják a Kijevnek szánt új szállítmányokat, beleértve a nehézfegyvereket is.

“És mindez közvetlenül a davosi fórum után, ahol az elmaradott politikai pártok képviselői mantraként ismételgették: “A béke eléréséhez Oroszországnak veszítenie kell”. És egyetlen szerencsétlennek sem jut eszébe, hogy ebből levonja a következő elemi következtetést: egy atomhatalom veresége egy hagyományos háborúban kiválthatja egy nukleáris háború kirobbantását” – írta a volt orosz elnök a bejegyzésben.

Mint a Biztonsági Tanács helyettes titkára hozzátette, “a nukleáris hatalmak nem veszítettek olyan nagy konfliktusokat, amelyeken a sorsuk múlott”. Szerinte “ennek mindenki számára nyilvánvalónak kellene lennie.

Oroszország korábban jegyzéket küldött a NATO-országoknak az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások miatt. Szergej Lavrov külügyminiszter megjegyezte, hogy minden olyan rakomány, amely Ukrajnának szánt fegyvereket tartalmaz, legitim célpontot jelent Oroszország számára.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Reznyikov: Ukrajna reméli, hogy tavasszal már használhatja a nyugati harckocsikat

Az ukrán fegyveres erők valószínűleg tavasszal kezdik el használni a nyugati harckocsikat a harctéren - mondta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a kanadai CBC televíziós...

Megérkeztek a nagy-britanniai kiképzésre az ukrán harckocsizók

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a...

(+18!) Külföldi zsoldosok megcsonkított holttesteit találta meg a Wagner-csoport Bahmutban

Külföldi zsoldosok holttesteit találták meg Artyomovszk (Ukrajnában Bahmut néven ismert) városában - közölte vasárnap Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója. "Ma a Wagner PMC...