2023, november 29.
-1.1 C
Budapest
-1.5 C
Moszkva

Medvegyev: a NATO a II. világháborúnál is súlyosabb konfliktust fog okozni

A Nyugat egyre nehezebb fegyverekkel látja el Ukrajnát, és a nácizmust ünnepli – figyelmeztetett kedden Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök a Telegram-csatornáján.

Medvegyev, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, az amerikai gyártmányú M1 Abrams harckocsik Ukrajnába érkezéséről szóló jelentésekre és arra a botrányra reagált, hogy a kanadai parlament Justin Trudeau miniszterelnökkel és Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel együtt álló ovációval ünnepeltek a Waffen SS egykori tagját.

A volt orosz elnök elítélte a botrányt, amely hatalmas felháborodást váltott ki Lengyelországban, Oroszországban és a zsidó közösségben, “nácikkal… való testvériségnek” nevezve azt.

“Úgy tűnik, Oroszországnak nem sok más választása marad, mint a NATO-val való közvetlen konfliktus” – mondta, miközben kiemelte azokat a híreket, amelyek szerint Washington nagyobb hatótávolságú hadászati taktikai rakétarendszereket (ATACMS) ígért Kijevnek.

Medvegyev azt állította, hogy a NATO “nyíltan fasiszta blokká vált, amely a hitleri tengelyhez hasonló, csak nagyobb”, és hozzátette, hogy Oroszország kész szembenézni vele, ha szükséges.

“Az eredmény sokkal súlyosabb veszteségek lennének az emberiség számára, mint 1945-ben” – figyelmeztetett.

A volt elnök a Moszkva és Kijev közötti konfliktus közepette kemény álláspontot képviselt Oroszország Nyugattal való kapcsolatait illetően. Szeptemberben azt javasolta, hogy függesszék fel a diplomáciai kapcsolatokat az EU-val, miután az unió támogatta, hogy a szankciók esetleges megsértésére hivatkozva tiltsák meg az orosz állampolgároknak, hogy személygépkocsikat és okostelefonokat hozzanak be a területükre.

Korábban “nácibarát” koalíciónak nevezte Kijev nyugati támogatóit, és többször figyelmeztetett az Oroszország és a NATO közötti esetleges közvetlen konfrontációra. Moszkva arra is figyelmeztetett, hogy a folyamatos nyugati fegyverszállítások Ukrajnának a NATO-tagállamok mélyebb bevonásához vezetnek a konfliktusba, ami egy teljes körű háborút kockáztat Oroszország és az Egyesült Államok vezette blokk között.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Blinken: Ukrajna a NATO tagja lesz, ha a szövetségesek egyetértenek

Ukrajna csak akkor csatlakozik az Egyesült Államok vezette katonai szövetséghez, ha minden feltételt teljesít és minden tag biztosítja a beleegyezését - ismételte meg szerdán...

Az orosz fegyveres erők elfoglalták Artyomovszkoje települést

Elfoglalták Artyomovszkoje települést a Donyecki Népköztársaságban az orosz fegyveres erők déli csoportosulásának alegységei - közölte szerdán az orosz védelmi tárca. A moszkvai hadijelentés szerint egyébként...

Stoltenberg: a NATO-tagok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára, hogy tárgyaljon

A NATO-tagállamok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára az Oroszországgal folytatott béketárgyalások megkezdését illetően - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a BBC-nek adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy...
spot_img

Videó