2023, február 8.
-3.1 C
Budapest
-6.5 C
Moszkva

Medvegyev a Kalasnyikov-gyárban járt: el kell keserítsem ellenfeleinket, mindenből van elég

Az év eleje óta a legkeresettebb fegyverekből és felszerelésekből több ezer darabot szállítottak a csapatoknak, és ezt az ütemet fenn kell tartani – mondta Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese az orosz hadiipari bizottság munkacsoportjának ülésén, amely a legkeresettebb fegyverek és katonai felszerelések gyártását ellenőrzi.

“Az idei év eleje óta a legkeresettebb fegyverek, katonai felszerelések és lőszerek szállítása folyik. Ez több ezer darabot jelent, és természetesen az év végén elért ütemet a mostani időszakban is fenn kell tartani” – hangsúlyozta.

A munkacsoport ülésére az izsevszki Kalasnyikov-gyárban tett látogatás során került sor.

“Az imént betekintést nyertünk a berendezésekbe, ma pedig kifejezetten a legkeresettebb fegyvertípusok gyártásáról fogunk beszélni, különös tekintettel a drónokra, amelyekre különösen nagy igény mutatkozik a különleges katonai műveletek során. Természetesen egy sor más ellenőrző kérdést is meg fogunk beszélni, különösen azért, mert mindig szükség van arra, hogy visszatérjünk hozzájuk, hogy megnézzük, mit és hogyan gyártanak” – hangsúlyozta Medvegyev.

Később az elnökhelyettes Telegram-csatornáján azt írta, hogy “a hadiipari komplexum vállalatai növelik a felderítő és csapásmérő drónok, valamint a lőszerek szállítását az orosz fegyveres erők számára a különleges katonai művelet igényeihez”.

A találkozón Medvegyev külön hangsúlyozta, hogy most már “mindenki szemmel tartja”, hogy hogyan készülnek a fegyverek.

“És az ellenfeleink is figyelnek, rendszeresen tesznek olyan kijelentéseket, hogy nekünk kifogytunk egyik vagy másik dologból, vagy csak annyi rakétánk maradt, hogy 2,5 alkalommal használjuk őket, vagy valami ilyesmi. Itt szeretnék csalódást okozni nekik – nekünk mindenből van elég” – zárta a politikus.

Vlagyimir Putyin orosz elnök decemberben hozta létre első helyettesének tisztségét a Katonai-ipari Bizottságban, és Medvegyevet nevezte ki erre a posztra. Január 10-én Medvegyev tájékoztatott a szükséges fegyverzet előállításának ellenőrzésével foglalkozó bizottsági munkacsoport létrehozásáról.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost,...

Kadirov: az év vége előtt befejeződhet a különleges hadművelet, a Nyugat letérdel

Az ukrajnai különleges művelet az év végéig befejeződik - jelentette ki Ramzan Kadirov csecsen vezető a csecsen nemzetpolitikai, külügyi, sajtó- és tájékoztatási miniszterrel, Ahmed...