2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Medvegyev: a hamburgerek maradnak, miközben milliárdokat veszítenek az amerikai cégek

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese rámutatott Joe Biden amerikai elnök rövidlátó politikájára, amely az amerikai vállalatok számára veszteségeket okoz Oroszországban.

Medvegyev pénteken Telegram-csatornáján közzétett üzenetében emlékeztetett Biden szavaira, miszerint nem elnökként, hanem főparancsnokként dönt az Oroszország elleni szankciókról.

“Általában véve rossz, ha két személyiség különböző akaratot diktál egy embernek. Ennek általában a pszichiátriában jól ismert orvosi neve van” – jegyezte meg.

“Egy ilyen főparancsnok, de nem az Egyesült Államok elnökének döntései következtében számos amerikai és nemzetközi vállalat egyszerűen hatalmas, több milliárd dolláros kapacitásokat veszít el hazánkban” – hangsúlyozta. “És mi lesz cserébe? Semmi. Ahogy volt egészséges és kevésbé egészséges limonádé Oroszországban, úgy lesz is. Sötét és világos is. Csak más márkanév alatt. Ahogy voltak hamburgerek, úgy lesznek is. Más név alatt” – mutatott rá Medvegyev.

“Nem is beszélek az élelmiszer-inflációról vagy egy gallon benzin áráról, amely, ahogy az amerikai olajvállalatok közölték a világgal, nem Putyin valamiféle mitikus fenyegetésével függ össze, hanem a Biden és kormányának észszerűtlen politikájával az olajkitermelés és -finomítás terén” – mondta a Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

“De Amerika ismét megmutatta elszántságát a demokráciáért való küzdelemben! A kérdés az, hogy milyen áron” – összegzett a politikus.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...