2022, május 19.
25.3 C
Budapest
12.6 C
Moszkva
Hiredetés

Már hétfőn délután leállhat a teljes légiközlekedés az ukrán légtérben

Ahogy arról már korábban beszámoltunk a KLM volt az első légitársaság, amelyik biztonsági okból törölte Ukrajnába tartó járatait. Az egyik legnagyobb brit biztosítótársaság jelezte, hogy felfüggesztik a polgári repülőgépek biztosítását az ukrán légtérben.

A nyugat-európai bérelt géppel repülő ukrán SkyUp Airlines is jelezte, hogy a repülőgépek írországi tulajdonosai megtiltották, hogy gépeikkel belépjenek az ukrán légtérbe.

Az Európai Szolidaritás párt parlamenti frakciójának képviselője, Alekszej Goncsarenko arról számolt be, hogy hétfőn magyar idő szerint 15 órától valószínűleg felfüggesztik a légi járatokat Ukrajna légterében.

“Valószínűleg holnap kijevi idő szerint 16:00 órától (magyar idő szerint 15:00 órától) felfüggesztik az ukrajnai légi járatokat” – írta a képviselő vasárnap a Telegram-csatornáján.

“Az egyik legnagyobb brit biztosítótársaság már kiadott egy értesítést arról, hogy hétfőn londoni idő szerint 14:00 órától (kijevi idő szerint 16:00 órától) kezdődően felfüggesztik a polgári repülőgépek biztosítását az ukrán légtérben” – tette hozzá. Elmondása szerint a lízingelt gépek tulajdonosai már most is megtiltják gépeiknek, hogy Ukrajna légterébe lépjenek.

Szombaton a KLM Royal Dutch Airlines felfüggesztette az Ukrajnába irányuló járatait, valamint az ukrán légtérben közlekedő összes járatot törölte. Az ukrán SkyUP légitársaság vasárnap arról számolt be, hogy Portugáliából érkező gépe szombaton Kijev helyett Kisinyovban volt kénytelen leszállni, mivel a repülőgépet birtokló ír cég arról tájékoztatta, hogy megtiltották neki az ukrán légtérbe való belépést.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”29574″]

Izrael szerint szerda reggelig lehetséges a légiközlekedés zavartalan fenntartása Ukrajnában

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök távozásra szólította fel az Ukrajnában élő izraelieket, és elrendelte, hogy szerdáig evakuáljanak minél több jelentkezőt – jelentette vasárnap a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

Izraelben úgy vélik, hogy várhatóan szerda reggelig lesz lehetséges a légiközlekedés zavartalan fenntartása Ukrajnában, és ezért megkezdték az Odesszába és Kijevbe tartó izraeli járatok sűrítését, hogy a határidőig minél többen elhagyhassák az országot – hangzott el a katonai rádióban vasárnap.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS