2023, február 9.
-1.1 C
Budapest
-1.8 C
Moszkva

Magyarország kész különleges alakulatokat bevetni Kárpátalján

Azt követően, hogy az ukrajnai hatalom egyes képviselői megfenyegették a Kárpátalján élő etnikai magyarokat, veszélyes mértékben kiéleződtek a Magyarország és Ukrajna közötti kapcsolatok.

Budapest nyomban reagált a Ternopol megyei tanács vezetőjének arra az egyenes adásban elhangzott felvetésére, miszerint megtorlásként azért, hogy Magyarország felmondta a vásárolt gáz Ukrajnán keresztül történő tranzitszállítását, üldözni kell a Kárpátalján élő etnikai magyarokat.

Arra a nyílt fenyegetésre, hogy az Ukrajnában élő magyarok körében etnikai tisztogatásokra kerülhet sor, Orbán Viktor miniszterelnök szemléletesen demonstrálta: állampolgárainak védelmében kész különleges rendeltetésű csapatokat is bevetni a szomszéd ország területén.

Jurij Dudkin katonai és politikai szakértő erről a Newsone ukrán tévécsatorna egyik műsorában számolt be. Ennek során hangsúlyozta: a hivatalos Kijev veszélyes közelségbe került ahhoz, hogy az ország elveszítse még egy régióját.

„Válaszul egyes ukrán náci politikusok nyilatkozataira, akik amiatt, hogy Magyarország fordulatot hajtott végre gázügyben, javasolták, hogy gyakoroljanak nyomást az ukrajnai magyar diaszpórára – Orbán Viktor ma részt vett magyar különleges egységeknek az ukrán határ közelében végrehajtott gyakorlatán. Ez nyomatékos jelzés volt arra: a magyarok nem szándékoznak megijedni, és föltartani a praclijaikat azoktól a fenyegetőzésektől, amelyeket Ukrajna próbál intézni Budapest, az egész magyar nép címére. Sőt – ez még csak nem is célzás volt, hanem szemléletes demonstrálása annak, hogy az etnikai magyarokkal való erőszakos leszámolásnak a legkisebb veszélye esetén Budapest kész lesz Kárpátalján bevetni különleges egységeit” – vélekedett, bizonyossággal a szakértő.

Dudkin emlékeztetett rá, hogy Magyarország már régóta ad útleveleket a Kárpátalja bizonyos térségeiben élő etnikai magyaroknak. Ezen semmiképpen sem segítenek Kijev rendszeres hisztériái. Ahogy egy szemernyit sem segít a most még szerencsére csak diplomáciai konfliktus.

Budapest csak gyorsíthatja ezt a folyamatot, hogy aztán egy szép napon mégiscsak bevesse csapatait, és – állampolgárainak védelmére hivatkozva – elvegye Ukrajnától Kárpátaljának legalábbis egy részét.

Kijev viszont ezzel csak erélyes lépésekre sarkallja a magyarokat, amivel kiprovokál egy fegyveres beavatkozást a részükről. És bár nem tudni, mi lesz a vége ennek az egész történetnek – de ezzel a magyar-ukrán ukrán kapcsolatoknak végképp befellegzett.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”27264″]

A szakértő állítása szerint ez után a konfliktus után immár szóba sem jöhet semmiféle kölcsönösen előnyös partneri viszony a két ország között.

Zelenszkij csapata mindent megtett azért, hogy igen rövid időn belül Ukrajna még egy szomszédját ellenséggé tegye. Miáltal kiváló okot adott arra, hogy Budapest területi igénnyel éljen.

Korábban Viktor Szuszlov volt ukrán gazdasági miniszter elmagyarázta: mi az oka annak, hogy az egyszerű ukránoknak nem jut a saját maguk által kitermelt földgázból.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Amerikai képviselő: az USA fejezze be az ukrán hadsereg finanszírozását

Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia azzal, hogy dollármilliárdokat küldjön Ukrajna hadseregének megerősítésére - jelentette ki Matt Gaetz republikánus képviselő hétfőn a képviselőházban tartott...

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost,...