2022, június 26.
30.8 C
Budapest
28.8 C
Moszkva

Macron szívesebben látja az afrikai migránsokat, mint az ukrán bandákat

Mint a „Sztrana.ua” c. ukrán hírportál közli, Emmanuel Macron francia elnök, a „Valeurs Actuelles” c. folyóiratnak adott interjújában egyebek mellett elmondta: minden erejével küzdeni kíván a párhuzamos társadalmak, illetve a Franciaországba irányuló illegális bevándorlás ellen. Ezzel összefüggésben szólt az ukránokról is – írja a DNR-PRAVDA nyomán a News Front.

Inkább elfogadom a Guineából, vagy Elefántcsontpartról érkező legális migránsokat, mintsem az ukrán, vagy bolgár bandákat” – mondta a francia elnök.

Megfigyelők megjegyezték: ez a kijelentés a közben hangzott el, hogy folynak az Ukrajnával a „normandiai formátumban” megtartandó csúcstalálkozó előkészületei.

Macronnak az ukrán bandákról mondott szavai miatt az ukrán külügyminisztérium berendelte a francia nagykövetet

Az ukrán külügyminisztérium bekérette Franciaország nagykövetét, hogy adjon magyarázatot Emmanuel Macron elnöknek „az ukrán bandákról” mondott szavait illetően. Az ezzel kapcsolatos információt pénteken tette közzé Jekatyerina Zelenkó, az ukrán külügyi tárca szóvivője.

„Azzal összefüggésben, hogy a sajtóban az Emmanuel Macron francia elnöknek tulajdonított kijelentések jelentek meg, a külügyminisztérium, magyarázat céljából, bekérette Franciaország ukrajnai nagykövetét. A francia nagykövet kijelentette: a francia félnek semmi kifogása nincs a Franciaországba látogató ukrán állampolgárokkal szemben. Következésképpen Macronnak a migráció és a jogszerűen történő munkavállalás kérdéskörében elhangzó szavait kiragadták szövegkörnyezetükből” – áll a szóvivő kommentárjában.

Egy sor ukrán tájékoztatási eszköz pénteken arról tudósított, hogy a francia vezető, a „Valeurs Actuelles” c. folyóiratnak adott interjújában, az illegális migráció problémájával kapcsolatos álláspontját fejtegetve, elmondta: ő, mint államfő – az illegális ukrán vagy bolgár bandákkal szemben, szívesebben lát Guineából vagy Elefántcsontpartról érkező legális bevándorlókat. Az államfő megjegyezte továbbá, hogy egészében ő nincs az ellen, hogy az üres álláshelyek betöltésére, megállapított kvóták szerint, legális gazdasági bevándorlók érkezzenek.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS