2022, május 17.
18.1 C
Budapest
7.9 C
Moszkva
Hiredetés

Ma adják át Moszkva negyedik nemzetközi repülőterét a Zsukovszkijt

Hétfőn Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő jelenlétében átadják az orosz főváros negyedik nemzetközi repülőterének első terminálját – írja a Ria Novosztyi hírügynökség. Tomasz Vajsvila a repteret üzemeltető Ramport Aero vállalat igazgatója korábban elmondta, hogy már idén 1.9 millió utas kiszolgálást tervezik. Az új Zsukovszkij nemzetközi repülőtér azon a légibázison (repülő-kísérleti központon) épült fel, ahol a világhírű MAKSZ – Nemzetközi Légi- és Űrszalont is rendezik minden évben.

Az ünnepélyes átadáson a miniszterelnök mellett ott lesz még Dmitrij Rogozin miniszterelnök-helyettes, Makszim Szokolov közlekedési miniszter és Gyenyisz Manturov ipari és kereskedelmi miniszter is. Várhatóan a nap folyamán közlik azoknak a légitársaságoknak a listáját is, amelyek az új repülőteret használják majd. Az első terminál évi 4 millió utas kiszolgálására alkalmas.

A Moszkva belvárosától 43 kilométerre található légikikötőhöz 30 percenként közlekedő Aeroexpress vonatokkal és autóbuszokkal lehet majd eljutni. A repülőteret három szakaszban bővítik majd tovább és 2020-ra az utasforgalom elérheti az évi 12 millió főt.

Az új Zsukovszkij nemzetközi repülőtér valamennyi jelenlegi repülőgép fogadására alkalmas.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS