2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Lukasenko: az ukrán ellentámadása egyszerű dezinformáció

A kijevi rezsim sokat hangoztatott ellentámadása egyszerűen dezinformáció – jelentette ki Alekszandr Lukasenko belarusz elnök.

“Az ellentámadás három napja: amit látunk és az orosz elnöktől kapott információk teljesen egybeesnek. Három nap alatt mintegy három tucat előrenyomuló ukrán harckocsit és 120 vagy 130 gyalogsági harcjárművet semmisítettek meg, és ami a legszörnyűbb, több mint 2100 ukrán halt meg, ebből valamivel több mint 70 [halálos áldozat] ezen az oldalon. Ez az eredménye ennek az ellentámadási kísérletnek. Nos, én mindig is ezt mondtam, az ellentámadás egy nagyfokú dezinformáció. Nincs ellentámadás, és nem is lehet ellentámadás, de ha van, akkor itt az eredménye három nap alatt” – mondta Minszkben, a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (KBSZSZ) Biztonsági Tanácsának titkárai bizottságának tagjaival tartott találkozón.

Lukasenko szerint a kijevi rezsim nyugati irányítói jelenleg azon fáradoznak, hogy elemezzék Ukrajna katonai kudarcainak okait.

“Tegnap beszéltem Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinnal, és abszolút azon a véleményen vagyunk, hogy a jelenlegi helyzet a Nyugatról szól, amely ott harcol, és várja az “ellentámadás” eredményeit, és természetesen, ha nem lenne a sok nyugati fegyver és zsoldos, az egésznek már régen vége lenne” – tette hozzá a belarusz vezető.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...

Az orosz légierő meghiúsította egy ukrán kommandós egység partraszállását a Krím félszigeten

Az orosz légierő meghiúsította az ukrán kommandósok partraszállási kísérletét a Krímben - közölte az orosz védelmi minisztérium szerda reggel közleményben. A védelmi minisztérium szerint egy...
spot_img

Videó