2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

LMBTQ-propaganda terjesztéséért kiutasítottak egy német férfit Oroszországból

Kiutasítottak Oroszországból egy német férfit, akit korábban LMBTQ-propaganda terjesztéséért ítéltek el, mert törvényt sértett Oroszország távol-keleti részén – közölte a helyi Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN).

“A orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat kamcsatkai részlegének munkatársai végrehajtották a bírósági határozatot, amellyel kiutasítottak az országból egy német állampolgárt, akit LMBT-értékek népszerűsítése miatt ítéltek el” – közölte a hivatal kedden.

A hatóságok a férfit Kamcsatkáról Moszkvába kísérték, ahonnan Törökországon keresztül Németországba távozik – tették hozzá.

Április elején a kamcsatkai Elizovszkij kerület bírósága kimondta, hogy a német állampolgár bűnös “nem hagyományos szexuális kapcsolatok és preferenciák interneten történő népszerűsítésében”.

A férfit, aki a tárgyaláson elismerte bűnösségét, 150 ezer rubel (kb 630 000 HUF) pénzbírságra ítélték, és elrendelték az ország elhagyását.

A RIA Novosztyi szerint ez az első eset, hogy a távol-keleti szövetségi körzetben ítéletet hoztak az LMBTQ-propagandát tiltó orosz törvények alapján.

A helyi média arról számolt be, hogy az elkövető egy 40 éves német nyelvtanár volt, aki a délnyugat-németországi Baden-Württemberg tartományból érkezett Kamcsatkára. Állítólag üzeneteket küldött egy 25 éves, Petropavlovszk-Kamcsatszkij városából származó férfinak, és megpróbálta rávenni a szexuális kapcsolatra.

A múlt hónapban egy másik ügyben az oroszországi Tatárföldön egy bíróság hét napra elrendelte egy kínai diák letartóztatását és kitoloncolását, aki a közösségi médiában olyan videókat tett közzé, amelyeken azonos nemű kapcsolata láthatóak egy grúz férfival.

Oroszország még 2013-ban betiltotta a kiskorúaknak szóló LMBTQ-propagandát, annak ellenére, hogy a Nyugat élesen bírálta a jogszabályt. Tavaly decemberben Vlagyimir Putyin orosz elnök hivatalosan is aláírt egy törvényt, amely szigorította ezeket a korlátozásokat.

Súlyos bírságokat vezetett be a “nem hagyományos szexuális kapcsolatok”, a pedofília és a transzneműség népszerűsítéséért könyveken, filmeken, médián és interneten keresztül a kiskorúak és felnőttek számára. Az új szabályok szerint az a külföldi állampolgár, aki megsérti a jogszabályokat, kitoloncolásra számíthat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...

Az orosz légierő meghiúsította egy ukrán kommandós egység partraszállását a Krím félszigeten

Az orosz légierő meghiúsította az ukrán kommandósok partraszállási kísérletét a Krímben - közölte az orosz védelmi minisztérium szerda reggel közleményben. A védelmi minisztérium szerint egy...
spot_img

Videó