2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

CBC News: újabb kanadaiak haltak meg Bahmutnál, az egyikükkel üzenetet váltottak halála előtt

Két kanadai halt meg a heves harcokban Bahmut város környékén, egyikük a halála előtt azt mondta a CBC Newsnak, hogy a frontvonalon olyanok a körülmények, mint egy “húsdarálóban”.

A 27 éves Kyle Porter, Calgaryból, és a 21 éves Cole Zelenco, St. Catharinesből államból, mindketten az ukrán Nemzetközi Légióban szolgáltak, amely a 92. gépesített dandárhoz volt csatolva.

Az egység viselte a fő terhet az ukránok kegyetlen erőfeszítéseiben, hogy megtartsák Bahmutot az elszánt orosz támadással szemben.

Porter a halálát megelőző napokban kapcsolatban állt a CBC News-szal. Több sms-t váltott, és megosztotta aggodalmát a fronton uralkodó nehéz körülményekkel kapcsolatban.

“Ki kell találnom, hogyan fogom túlélni a következő néhány napot…” – írta három nappal a halála előtt.

“Első alkalommal is húsdaráló volt, és ezúttal sem számítok jobbra” – írta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó