2022, augusztus 20.
20.5 C
Budapest
16.3 C
Moszkva
Array

LMBT Szövetség: a Jobbik az orosz elvtársak példáját követi

GayA Magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű (LMBT) Szövetség szerint a Jobbik a szexuális kisebbségeket érintő törvénymódosító javaslatával csak politikai előnyt kíván kovácsolni magának a kisebbségek elleni hangulatkeltés által. A szervezet arra kéri a parlamenti pártokat, hogy utasítsák el “az emberi jogokat és a demokratikus alapértékeket semmibe vevő” javaslat napirendre vételét. A szövetség az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a Jobbik által kedden benyújtott törvénymódosító javaslatra reagált. A javaslat a  büntető törvénykönyv, a szabálysértési törvény, a médiatörvény, valamint a reklámtörvény módosításával “az egyes szexuális magatartászavarok visszaszorítása érdekében” a szexuális “devianciák – mint a homoszexualitás, a transzneműség, transzvesztitizmus, a biszexualitás és a pedofil magatartás – népszerűsítését” tiltanák be, illetve büntetnék. A közleményben párhuzamot vonnak a módosító javaslat és a szintén jobbikos Baráth Zsolt április 3-i országgyűlési felszólalása között, amelyben a képviselő a tiszaeszlári vérvádat emlegette fel. A tiszaeszlári vérvád, amelyben 1882-ben helyi zsidókat egy keresztény lány, Solymosi Eszter rituális meggyilkolásával gyanúsítottak meg, a magyarországi antiszemitizmus leggyakoribb hívószava. “Most a szexuális kisebbségeket taszítanák tömlöcökbe” – fogalmaznak.

A szervezet felidézi: korábban is tiltakozásuknak adtak hangot, amikor Oroszországban több területén (megyéjében) is propagandaellenes törvényt fogadtak el, amelynek értelmében jelentős pénzbírsággal sújthatják azokat – legyenek magánszemélyek vagy szervezetek -, akikről vagy amelyekről úgy ítélik meg, hogy “terjesztik” a kiskorúak körében a “szodómiát”, a leszbianizmust, a biszexualizmust, a transzszexualizmust vagy a pedofíliát.

“A Jobbik Magyarországért Mozgalom az orosz elvtársak példáját követve igyekszik politikai előnyt kovácsolni a kisebbségek elleni hangulatkeltéssel. A folyamatos gyűlöletkeltés nem egy jobbik Magyarország irányába mutat, hanem egy, a mindennapi életben félelemmel, haraggal és bizalmatlansággal teli légkört eredményez” – hangsúlyozták a közleményben.

Megjegyzik: a Jobbik áltudományos állításokkal próbálja megalapozni javaslatát, hiszen szerintük a szexuális irányultság magatartászavar, amely reklámozással terjed. A szövetség szerint a párt folyamatos ellenségkereséssel van elfoglalva, továbbá a társadalmi előítéletekkel nem leszámolni akar, hanem felhasználni akarja azokat saját politikai céljai elérésére.

“Mi nem toborzunk tagokat a közösségünkbe, mi nem akarunk másokat megváltoztatni” – szögezik le. Leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek mindenütt, így Magyarországon is léteznek; a büntetés, az elzárás, az elhallgattatás nem megoldás – emelték ki a közleményben.
A Demokratikus Koalíció nevében Niedermüller Péter alelnök “aljasnak és szégyenletesnek” nevezte a törvényjavaslatot.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...