2023, március 21.
18.4 C
Budapest
7.9 C
Moszkva
Array

LifeNews: ukrán harcjárművek hatoltak be orosz területre

Ukrán harcjárművek hatoltak be Oroszország területére, emiatt Vlagyimir Putyin elnök arra utasította a külügyminisztériumot, hogy tiltakozzon az ügyben – jelentette péntek délután az orosz sajtó. A későbbi jelentések szerint mindössze 150 méterrel lépte át a határvonalat az egyik ukrán harcjármű, s a másik a segítségére sietett. A bulvár jellegű orosz LifeNews hírtelevízió jelentése szerint az ukrán hadsereg két páncélozott szállító harcjárműve lépte át az orosz-ukrán határt pénteken a Rosztovi területen lévő Millerovo térségében.

A LifeNews az orosz titkosszolgálat (FSZB) határvédelmi szolgálatának illetékesére hivatkozva közölte a hírt. A név nélkül nyilatkozó forrás elmondta, hogy először csak egy, az úgynevezett luhanszki népköztársaság területén zajló “büntető műveletben részt vevő” harcjármű kelt át az orosz határon, de valamiért lefulladt és nem tudott továbbmenni. A négy-öt főt szállító harci eszközt az orosz határőrök észrevették, és – mint mondta – “megkezdték az ilyen esetben szükséges intézkedéseket”.

Nem tudták azonban foglyul ejteni az ukrán fegyvereseket, mert Luhanszk megyéből egy másik páncélos jármű a segítségükre sietett. Annak személyzete fegyvert fogott az orosz határőrökre, felvette a fedélzetre az elromlott BTR-ben utazókat és együtt sietve távoztak. A lefulladt páncélozott jármű orosz területen maradt.

Az FSZB határőrségének szóvivője az ITAR-TASZSZ állami hírügynökségnek elmondta, hogy a harcjármű mintegy 150 méter mélyen hatolt be orosz területre. Az illetékes “nem tudta megmondani”, hogy a járműben az ukrán hadsereg katonái, vagy “a Nemzeti Gárda radikálisai” keltek át az orosz-ukrán határon.

A RIA Novosztyi állami hírügynökség jelentése szerint Putyin elnök arra utasította az orosz külügyminisztériumot, tiltakozzon amiatt, hogy ukrán harci technika lépte át a határt. A mintegy ötszáz lakosú Millerovo 25 kilométernyire van az orosz-ukrán határtól, a kelet-ukrajnai Luhanszktól észak-keletre.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...

Varsó csatlakozni fog a közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz

Varsó csatlakozni fog az Ukrajna védelmi kapacitásainak növelését célzó közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz - jelentette be kedden Piotr Müller lengyel kormányszóvivő. Müller annak...

Moszkva közölte, hogy ez a négy ország biztosan nem lehet közvetítő a konfliktusban

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország nem hivatkozhat a semleges közvetítő szerepére az ukrajnai békefolyamatban, mivel érintettek az Oroszországgal fennálló konfliktusban - közölte...
spot_img

Videó