2023, március 28.
0.5 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Lezuhant egy ukrán helikopter a szlovák-ukrán határon

Lezuhant egy ukrán helikopter a szlovák-ukrán határon, a szerencsétlenségnek hat halálos áldozata van – jelentette be Robert Kalinák szlovák belügyminiszter zsolnai sajtótájékoztatóján pénteken.

A cas.sk szlovák hírportál információi szerint az orosz gyártmányú helikopter még szerdán zuhant le, nem sokkal azután, hogy a határ szlovák részén a rendőrség felfigyelt rá. A szlovák rendőrök ezt követően kutatni kezdtek a szerencsétlenül járt gép és utasai után. Pénteken találták meg a roncsokat és a hat halottat a nagymihályi (Michalovce) járásban lévő Stretavka település közelében.

A hírportál nem megerősített információi szerint a gép lezuhanásában közrejátszott a sűrű köd. “Szerdán éjjel észleltük, hogy egy azonosítatlan gép lépett a szlovák légtérbe. Miután felszállt a köd, sikerült megtalálnunk egy Mi2-es helikopter roncsait és a gép halott utasait is” – idézte Robert Kalinák bejelentését a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

A szlovák belügyminiszter hozzátette, hogy a vizsgálat még nem zárult le. Kalinák szerint egyelőre nem állapították meg, hogy miért zuhant le a helikopter, azt viszont tudni lehet, hogy a határ átlépésekor a gép igyekezett elkerülni a találkozást a szlovák határvédelem erőivel. “Veszélyes manővereket csinált, nagyon alacsonyan repült” – mondta a miniszter. Az áldozatok esetleges kilétére utalva hozzátette, hogy a csempészek és az embercsempészek semmitől sem riadnak vissza.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó