2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Lettország korlátozza az oroszok beutazását és leállítja a tartózkodási engedélyek meghosszabbítását

A lett hatóságok nem fogják meghosszabbítani a tartózkodási engedélyeket az oroszoknak, és korlátozni fogják a schengeni vízummal történő beutazást az országba – közölte Krisjanis Karinsh miniszterelnök.

“Koncepcionálisan megállapodtunk abban, hogy nem hosszabbítjuk meg az orosz állampolgárok ideiglenes tartózkodási engedélyét, és korlátozzuk a schengeni vízummal Lettországba történő belépést. Várjuk a belügyminisztérium törvényjavaslatát” – írta a Twitteren.

Az utóbbi időben Nyugaton egyre több felszólítás hangzik el a vízumkiadás leállítására és az oroszok beutazásának betiltására. Ilyen nyilatkozatokat tett Sanna Marin finn és Kaja Kallas észt miniszterelnök is. Lettország és Észtország nemrégiben bejelentette, hogy nem adnak ki több vízumot oroszoknak. Ez utóbbi a már kiállított dokumentumok alapján történő beutazást is megtiltotta.

Az orosz külügyminisztérium többször bírálta az országok ruszofób lépéseit. A balti államokat az ENSZ és az Európai Parlament tagjai is bírálták. Jana Toom parlamenti képviselő például a demencia megnyilvánulásának nevezte Észtország oroszellenes lépését.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...