2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen lévő Marhanec városába, hogy azonosítsák a város Oroszországot segítő lakóit – közölte a RIA Novosztyi orosz biztonsági szolgálatok képviselője.

“Az ukrán fegyveres erőkben lévő forrásainktól kapott információink szerint egy lengyel különleges szolgálatokból és a különleges erők csapataiból álló, ukrán egyenruhásnak álcázott egység érkezett Marhanec városába. A fő feladatuk az, hogy kiszűrjék és kisöpörjék azokat az embereket, akik – ahogy ők mondják – “Oroszországnak segítenek és felbujtanak”” – mondta az ügynökség beszélgetőpartnere.

Megjegyezte azt is, hogy az ukrán fegyveres erőknél lévő források szerint ez az egység nem az ukrán katonai parancsnokság alá tartozik, hanem a NATO-parancsnokság operatív irányítása alá került.

A kijevi rezsim oldalán harcoló lengyel zsoldosok jelenlétéről az orosz hadsereg már többször beszámolt.

November végén az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy a Harkovi területen lévő Veliki Hutoriban akár 200 lengyel harcost, a DNR-ben pedig több mint 100 külföldi zsoldost öltek meg. Ugyanebben az időszakban az LNR hírszerzési adatokra és rádiólehallgatásokra hivatkozva kolosszális veszteségekről számolt be a lengyel katonák között Kremenna, Liszicsanszk, Szvatovo és más irányok közelében.

November közepén Volodimir Rogov, a Zaporozsjei terület fő közigazgatási tanácsának tagja azt állította, hogy csak Zaporozsje városában a külföldi zsoldosok száma meghaladta az ezret, és konkrétan kiemelte azokat, akik Grúziából és Lengyelországból érkeztek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...