2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

Legalább 11 halott egy orosz gyakorlótéren elkövetett terrortámadásban

Legalább 11 ember meghalt és 15 megsebesült az Ukrajnával határos oroszországi Belgorod régióban egy gyakorlótér elleni támadásban – közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium.

A támadás terrorcselekmény volt – közölte a védelmi tárca.

Két terroristát a helyszínen megölték – közölte a minisztérium, hozzátéve, hogy “a Független Államok Közössége (FÁK) egyik tagállamának állampolgáraiként” azonosították őket. Az orosz hadsereg nem közölt további részleteket a támadásról vagy a támadók személyazonosságáról.

Az sem világos, hogy az incidensben meghaltak és megsebesültek katonák vagy civilek voltak-e.

A RIA Novosztyi hírügynökség szerint a két támadó egy lőtéren tartott kiképzés közben nyitott tüzet önkéntes harcosok egy csoportjára. A védelmi minisztérium egyelőre nem kommentálta ezt az információt.

A támadás Oroszországban részleges mozgósítás közepette történt. Korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy a mozgósítás részeként több mint 200 ezer tartalékost hívtak be, akiknek többsége további kiképzésen vesz részt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Két újabb települést vont az ellenőrzése alá a Wagner-csoport a Donbasszban

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója szerdán közölte, hogy az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a Donyecki Népköztársaságban, az ukránok által csak Bahmut...

Putyin: meg kell akadályozni az orosz régiók ukrán lövetését

Prioritásnak nevezte a határmenti orosz régiók ukrán lövetésének megakadályozását Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tanácskozáson. "Elsődleges feladat a lövetés lehetőségének kiküszöbölése, ez a katonai...

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...