2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Lavrov: senki sem képes megállítani az orosz gazdaságot

Senki sem lesz képes megállítani az orosz gazdaságot vagy aláásni az ország politikai stabilitását – mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a tengerentúlon élő orosz honfitársak “Gazdasági együttműködés” elnevezésű tematikus világkonferenciájának résztvevőihez intézett üzenetében.

“Nyugodtan kijelenthetjük, hogy soha senki nem lesz képes megállítani az orosz gazdaságot vagy aláásni a belpolitikai stabilitást” – mutatott rá Lavrov.

Szavai szerint a Nyugat romboló akcióit figyelembe véve Oroszország minden nehézségtől függetlenül továbbra is stabilan követi a saját útját.

“Már korábban is szembesültünk szankciókkal. Az elmúlt évtizedek tapasztalatai segítenek abban, hogy sikeresen leküzdjük a kihívást” – jegyezte meg a külügyminiszter.

Lavrov hangsúlyozta, hogy Oroszország nem néz szembe az elszigetelődéssel a nemzetközi színtéren.

“Sok barátunk van szerte a világon. Következetesen erősítjük a kapcsolatokat a FÁK országainak széles körével, Ázsiában, a Közel-Keleten, Afrikában és Latin-Amerikában” – pontosított.

Az orosz külügyminiszter azt is elmondta, hogy Moszkva nem törekszik arra, hogy elzárkózzon európai és észak-amerikai üzleti partnereitől.

“Soha nem a mi választásunk volt a kölcsönösen előnyös kapcsolatok megszakítása” – zárta szavait.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...

A Boeing olcsó precíziós bombákat gyártana Ukrajnának

A Pentagon állítólag fontolgatja a Boeing ajánlatát, hogy a meglévő amerikai minták felhasználásával olcsó precíziós bombákat gyártana tömegesen Ukrajna számára, mivel Washington és szövetségesei...