2023, november 29.
0.8 C
Budapest
-3.2 C
Moszkva

Lavrov: senki sem képes megállítani az orosz gazdaságot

Senki sem lesz képes megállítani az orosz gazdaságot vagy aláásni az ország politikai stabilitását – mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a tengerentúlon élő orosz honfitársak “Gazdasági együttműködés” elnevezésű tematikus világkonferenciájának résztvevőihez intézett üzenetében.

“Nyugodtan kijelenthetjük, hogy soha senki nem lesz képes megállítani az orosz gazdaságot vagy aláásni a belpolitikai stabilitást” – mutatott rá Lavrov.

Szavai szerint a Nyugat romboló akcióit figyelembe véve Oroszország minden nehézségtől függetlenül továbbra is stabilan követi a saját útját.

“Már korábban is szembesültünk szankciókkal. Az elmúlt évtizedek tapasztalatai segítenek abban, hogy sikeresen leküzdjük a kihívást” – jegyezte meg a külügyminiszter.

Lavrov hangsúlyozta, hogy Oroszország nem néz szembe az elszigetelődéssel a nemzetközi színtéren.

“Sok barátunk van szerte a világon. Következetesen erősítjük a kapcsolatokat a FÁK országainak széles körével, Ázsiában, a Közel-Keleten, Afrikában és Latin-Amerikában” – pontosított.

Az orosz külügyminiszter azt is elmondta, hogy Moszkva nem törekszik arra, hogy elzárkózzon európai és észak-amerikai üzleti partnereitől.

“Soha nem a mi választásunk volt a kölcsönösen előnyös kapcsolatok megszakítása” – zárta szavait.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Stoltenberg: a NATO-tagok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára, hogy tárgyaljon

A NATO-tagállamok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára az Oroszországgal folytatott béketárgyalások megkezdését illetően - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a BBC-nek adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy...

Moszkva nem lát esélyt egy jövő évi tűzszünetre az ukrajnai konfliktusban

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes nem lát esélyt a tűzszünetre az ukrajnai konfliktusban jövőre, tekintettel arra, hogy Kijev és nyugati támogatói olyan álláspontra helyezkedtek, amely...

NRK: rekordbevételre tett szert az egyik NATO-tagállam az ukrán válságból

Norvégia tavaly rekordösszegű olaj- és gázbevételre tett szert, miután az ukrajnai konfliktus miatt az energiaárak az egekbe szöktek - jelentette kedden az NRK televízió....
spot_img

Videó