2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Lavrov: Moszkva kész megfontolni az Ukrajnával kapcsolatos javaslatokat, ha azok megfelelnek Oroszország érdekeinek

Moszkva minden komoly javaslatot megfontol az ukrajnai konfliktus rendezésére, ha azok megfelelnek Oroszország jogos érdekeinek – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Than Swe mianmari külügyminiszterrel folytatott megbeszélésén.

“Készek vagyunk megfontolni minden komoly javaslatot, amely figyelembe veszi a helyszíni realitásokat és az Oroszországi Föderáció alapvető jogos érdekeit” – mondta az orosz miniszter nyitóbeszédében.

Elmondta, hogy a globális dél néhány országa már küldött Oroszországnak kezdeményezéseket az ukrajnai konfliktus megoldására, “nyilvánvalóan őszinte indítékoktól vezérelve”.

Lavrov azt is megjegyezte, hogy Moszkva nagyra értékeli a mianmari barátok “mérlegelt, kiegyensúlyozott, objektív álláspontját az Ukrajnában történtek kapcsán”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó