2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Oroszországba érkezett Alekszandr Lukasenko belorusz elnök

Alekszandr Lukasenko belorusz elnök hivatalos látogatásra érkezett Oroszországba – jelentette a BelTA hírügynökség.

Korábban arról számoltak be, hogy a belorisz vezető szeptember 15-én indult Oroszországba, hogy tárgyalásokat folytasson Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A jelentés nem közölte, hogy a találkozóra hol kerül sor.

A tárgyalások fő témáiként a hírügynökség a nemzetközi és regionális ügyeket nevezte meg. Az elnökök a tervek szerint megvitatják a gazdaságban, így a feldolgozóiparban, a mezőgazdaságban és más ágazatokban tett közös erőfeszítéseket, valamint az importhelyettesítés terén végzett munkát is.

A BelTA szerint a megbeszélések a két elnök közötti találkozók korábban jóváhagyott menetrendjének megfelelően zajlanak.

Lukasenko és Putyin legutóbb június 23-án tárgyaltak Szentpéterváron. Az elnökök a gazdasági együttműködés mellett számos más kérdést is érintettek, többek között az ukrajnai orosz különleges hadművelet előrehaladását és a NATO fokozott lengyelországi tevékenységét.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó