2022, október 4.
10.6 C
Budapest
11 C
Moszkva
Array

Lavrov: helyes meghívni a Trump-kormányt az asztanai szíriai béketárgyalásokra

Helyes meghívni az új amerikai kormányt az Asztanában a szíriai kormány és ellenzék képviselői között tartandó béketárgyalásokra – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter keddi moszkvai évértékelő sajtóértekezletén.

Lavrov reményét fejezte ki, hogy Donald Trump hivatalba lépő amerikai elnök kormányzata elfogadja a kazah fővárosba szóló meghívást, ahol a tárgyalások a tervek szerint január 23-án kezdődnek.

Bizakodással nyilatkozott arról, hogy az új amerikai vezetéssel Moszkva a szíriai konfliktus és a terrorellenes harc ügyében hatékonyabban tud majd együttműködni, mint az Obama-adminisztrációval.

Mint mondta, csak üdvözölni tudja azt, hogy Donald Trump a terrorizmus elleni küzdelmet határozta meg a legfontosabb nemzetközi feladatként.

Moszkva többek között a nukleáris fegyverekről folytatna párbeszédet Trumppal

Oroszország a hadászati stabilitásról, ezen belül a nukleáris fegyverekről folytatandó párbeszédre számít Donald Trump hivatalba lépú amerikai elnökkel – mondta Szergej Lavrov.

Szavai szerint ezek a tárgyalások kiterjedhetnek a hiperszonikus fegyverekre, az Európában kiépített amerikai rakétavédelemre, az űrfegyverekre és a nukleáris kísérletekre.

Elmondta, hogy Moszkva az elnöki beiktatás után kész a kapcsolatfelvételre a Trump-kormányzattal. MTI

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Tombolnak az indulatok Kijevben, mert késnek az EU segélyek

Az Európai Unió által Ukrajnának nyújtott gazdasági segély késedelme "elfogadhatatlan", és a katasztrófa elkerülése érdekében meg kell oldani - figyelmeztetett egy magas rangú ukrán...

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...