2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Lavrov felszólította a külföldi média képviselőit, hogy a tényeken alapuló igazságról számoljanak be

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerdán az Oroszországban akkreditált külföldi média vezetőivel tartott munkamegbeszélésen felszólította őket, hogy az Ukrajnában zajló eseményekről szolgáltatott tények tükrében az igazságról számoljanak be.

Rámutatott, hogy fontos, hogy az olvasóközönség első kézből származó információkhoz jusson.

“Meggyőződésem, hogy az igazi újságírók, akárcsak az igazi diplomaták, becsülik a hírnevüket, és igyekeznek pártatlanul és átfogóan tudósítani az aktuális eseményekről, annál is inkább, amikor az Önök és a mi közönségünk elé terjesztett következtetésekről van szó” – folytatta.

Lavrov hangsúlyozta, hogy az orosz fél számos tényt közölt arról, hogy mi történik Ukrajnában és környékén, és ezeket mind konkrét bizonyítékokkal támasztották alá.

“[Az ilyen információknak] mindig el kell jutniuk a végfelhasználókhoz, akik szó szerint a spekulációk, manipulációk és a valóságot nyíltan eltorzító, nagymértékű valótlanságok jégesője alatt állnak, ezért az igazság közvetítése önök és mi, diplomaták számára most különösen fontos” – mondta Lavrov.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó