2022, május 19.
25.3 C
Budapest
12.6 C
Moszkva
Hiredetés

Lavrov és Szijjártó az orosz elnök közelgő budapesti látogatásának előkészületeiről egyeztetett

Vlagyimir Putyin orosz elnök közelgő budapesti látogatásának előkészületeiről egyeztetett szerdán telefonon Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – közölte az orosz külügyminisztérium.

A tárca szűkszavú közleménye szerint a megbeszélés során megvitatták a kétoldalú kapcsolatok és nemzetközi élet időszerű kérdéseit Vlagyimir Putyin orosz elnök 2015. február 17-i látogatásának előkészületeivel kapcsolatban. Orosz hírügynökségek ezzel kapcsolatban emlékeztettek arra, hogy orosz államfő most harmadszor látogat Magyarországra, Putyin pedig másodszor keresi fel Budapestet – 2006 februárjában járt legutóbb a magyar fővárosban.

Felhívták a figyelmet a Kreml korábbi tájékoztatására is, amely szerint Vlagyimir Putyin budapesti látogatásával “viszonozza Orbán Viktor 2014. január 14-i moszkvai látogatását”. A magyar miniszterelnök egy évvel ezelőtti moszkvai útja során megállapodás született a paksi atomerőmű két új reaktorának a megépítéséről, és megállapodást is aláírtak róla.

Az orosz tőkebefektetések a magyar gazdaságban elérték az 1,5 milliárd dollárt, míg az oroszországi magyar befektetések mintegy kétmilliárd dollárra rúgnak – írta a TASZSZ hírügynökség.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS