2023, október 2.
24 C
Budapest
13.3 C
Moszkva

Lavrov Dél-Afrikába érkezett a BRICS-csoport külügyminiszteri találkozójára

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter dél-afrikai látogatásra érkezett.

Fokvárosban részt vesz a BRICS-országok (Brazília, Oroszország, India, India, Kína és Dél-Afrika) külügyminisztereinek június 1-2-i találkozóján.

Mint Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő elmondta, a fokvárosi megbeszélések során különös figyelmet fordítanak majd a BRICS-csoport augusztus 23-24-én esedékes 15. csúcstalálkozójának előkészítésére.

A BRICS-külügyminiszteri konferencia napirendjén szerepel egy külön ülés is, amelyen számos fejlődő ország külügyminisztere vesz részt.

Dél-Afrika lesz Lavrov harmadik afrikai körútjának utolsó állomása 2023-ban. Korábban Kenyában, Burundiban és Mozambikban járt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

CNN: az EU 27 tagállamából csak 23 külügyminiszter érkezett Kijevbe

Csak 23 uniós külügyminiszter érkezett Kijevbe az EU Tanácsának informális, csúcsdiplomáciai szintű ülésére, négy országból alacsonyabb rangú tisztviselők érkeztek az ukrán fővárosba - jelentette...

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...
spot_img

Videó