2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva

Különben háború. A katonai szakértő szerint Oroszország egyetlen módon keveredhet ki az Ukrajnával kialakult helyzetből

Konsztantyin Szivkov szerint Moszkva határozott lépéseinek hiánya szabad kezet biztosít Kijevnek és Ukrajna nyugati mentorainak.

Az „NTV” tévécsatorna adásában Konsztantyin Szivkov katonai szakértő kifejtette: az Ukrajnával kialakult helyzetben Oroszország számára az egyetlen megoldás, ha rendkívül kemény akciókkal a kijevi rezsimből kikényszeríti a békét. Ellenkező esetben Moszkva megkaphatja a nagy háborút.

„A Donbassz határai mentén létre kell hozni egy nagy és erős hadseregcsoportot. Mégpedig demonstratívan. El egészen odáig, hogy a Távol-Keletről át kell dobni egy ilyen hadseregcsoportot, amely egy-két hét alatt lerendezné a kérdést Ukrajnával. Ez abszolút reális” – hangsúlyozta Szivkov.

A szakértő véleménye szerint Moszkvának Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök értésére kell adni, hogy Moszkva meg fogja védeni a Donbasszban élő állampolgárait, és védelmük érdekében, szükség esetén latba fogja vetni teljes haderejét.

Zelenszkij ukrán elnök.

Szivkov sürgette: mindazokkal szemben nemzetközi körözést kell kiadni, akik vétkesek az ukrán hadsereg által megszállt Sztaromarjevka lakóinak letartóztatásában, és ultimátumot kell intézni az ukrán vezetéshez.

„Az ukrán vezetés számára ultimátumban kell határidőt adni, ameddig kötelesek szabadon engedni ezeket az embereket. Ez legyen két-három hónap. (??? ¬– sic!). Ellenkező esetben akcióba lépünk kiszabadításuk érdekében” (Igazán kár, hogy a szerencsétlen Andrej Koszjak szabadon engedésének a követelése nem jutott eszébe.) – összegezte a szakértő.

A SZAKÉRTŐ MEGJÓSOLTA, HOGY MIKÉPPEN TÁMAD MAJD UKRAJNA A DONBASSZBAN, ÉS ENNEK MI LESZ A VÉGE

Konsztantyin Szivkov, a hadtudományok doktora annak a véleménye szerint a Donbasszban folyó háború következő szakasza azzal zárul majd, hogy az egyesített orosz-ukrán csapatok felszabadítják Ukrajnát.

Az “Ukraina.ru” nevű kiadványnak adott interjújában Konsztantyin Szivkov a Donbasszban folyó háború eszkalációját jósolta. Eszerint az ukrán hadsereg, létszámbeli fölényét kihasználva, áttörheti a népköztársaságok védelmét, és még az orosz határhoz is utat törhet magának. Ám ebben a pillanatban az orosz hadsereg beavatkozik a szembenállásba. Innentől kezdve a konfliktus egészen más mederben folytatódik majd

A szakértő feltételezi, hogy az ukrán egységek nagy része az első összecsapások alkalmával átáll majd Oroszország oldalára, az orosz és ukrán hadsereg egyesült csoportosulásai pedig megsemmisítik a neonáci zászlóaljakat. Szivkov feltételezése szerint a Donbassz felszabadítását követően ezek az erők Kijev felé vonulnak majd, hogy majd onnantól egész Ukrajnát felszabadítsák.

Konsztantyin Szivkov megjegyezte, hogy az egyesített orosz-ukrán hadseregcsoport az egész országot felszabadítja majd a Nyugat-barát kormány uralma alól. A NATO csapatait az Ukrajnából való távozásra szólítják föl. A közös hadsereg hadmozdulatainak eredményeként a Dnyeszter-melléki Moldáv Köztársaságot lebontják, és bevonják a megújult állam keretei közé.

Korábban egyébként Igor Korotcsenkó katonai szakértő azt állította, hogy Nyugatról Ukrajnának megtiltották a konfliktus további eszkalációját.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...

Szijjártó Péter: Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításokban

Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításban, ugyanakkor nem is akadályozza az Európai Unió többi országát abban, hogy így tegyenek, ezért a kormány a...
spot_img

Videó