2023, március 31.
10.3 C
Budapest
0.1 C
Moszkva

Külföldi zsoldosok támaszpontjára mértek tüzérségi csapást az orosz erők

Orosz tüzérség csapást mért egy ukrán katonai támaszpontra Ocsakov városában, és külföldi zsoldosokkal végeztek – közölte a RIA Novosztyival egy, az ukrán fegyveres erők parancsnokságához közel álló forrásra forrásra hivatkozva.

“Éjszaka tüzérségi csapást mértek az ukrán haditengerészeti bázisra Ocsakov városában, <…> ahol a 73. Tengeri Különleges Műveleti Központ egyik egysége található. A lövések következtében a létfenntartó rendszerek és a kikötési infrastruktúra megsemmisült. Az ellenség vesztesége három járművet tett ki, 14 neonácit likvidáltak és heten megsebesültek” – mondta.

A megöltek között voltak brit zsoldosok is, akik az ukrán hadsereget képezték ki szabotázsakciók végrehajtására a Fekete-tengeren és az Azovi-tengeren.

Az orosz külügyminisztérium novemberben felhívta Deborah Bronnert brit nagykövet figyelmét arra, hogy a britek tengeralattjáró-szabotőröket képeznek Ocsakovban. A diplomatát akkor be is idézték a minisztériumba, mert London részt vett az ukránok Szevasztopol elleni, víz alatti drónokkal végrehajtott támadásában.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denacionalizálására. Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A fegyveres erők feladata a Donbassz felszabadítása és Oroszország biztonságának garantálása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó