2023, október 2.
24 C
Budapest
13.3 C
Moszkva

Külföldi ügynöknek minősítette Navalnij társait az orosz igazságügyi minisztérium

Az orosz igazságügyi minisztérium külföldi ügynököknek nevezte meg Georgij Alburovot és Marija Pevcsihet, akik Alekszej Navalnij társai – derül ki a minisztérium honlapján pénteken közzétett közleményből.

A közleményben a többi személyt is külföldi ügynökként soroltak fel: Jan Matvejev katonai elemző, Alekszandr Oszovcov politikus, Ivan Preobrazsnyij politológus, Marija Makszakova-Igenbergs énekesnő, Vlagyimir Pasztuhov közgazdász és politológus, valamint Jelena Agafonova emberi jogi aktivista.

A legutóbbi külföldi ügynökök listáján a következő szervezetek is szerepelnek: a Soft Power női politikai mozgalom, az észak-kaukázusi SOS Crisis Group, a Tajga-Info, a szentpétervári Orosz PEN-Klub – áll a közleményben.

A minisztérium szerint a megjelölések oka Ukrajna támogatása, külföldi ügynökök által készített anyagok terjesztése és az orosz kormányról szóló negatív információk terjesztése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó