2023, október 3.
16.7 C
Budapest
10.9 C
Moszkva

Egy képviselő szerint Zelenszkj beszéde a svájci parlamentben megsérti az ország semlegességét

Thomas Aeschi, a Svájci Néppárt frakciójának vezetője az ország törvényhozásában, a Nemzeti Tanácsban pénteken úgy vélekedett, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tervezett felszólalása a tanácsban sérti az ország semlegességét, és kísérletet jelent arra, hogy befolyásolja a fegyverekkel kapcsolatos politikáját.

A Svájci Néppárt a legnagyobb parlamenti erő Svájcban és a kormánykoalíció tagja.

“Ellenzem, hogy Ukrajna elnöke videóbeszédet tartson a Nemzeti Tanács üléstermében” – írta a Twitteren. “Ukrajna megpróbálja közvetlenül befolyásolni a parlamentet, hogy döntést hozzon a fegyver/lőszer szállításokról. Megsértik semlegességünket!”

Az SRF műsorszolgáltató május 5-én jelentette, hogy az ukrán elnök a nyári ülésszak alatt videokapcsolaton keresztül fog beszédet mondani a svájci szövetségi parlamentben.

A beszédre vonatkozó kérést a berni ukrán nagykövetség nyújtotta be, és a Nemzeti Tanács és a Kantonok Tanácsa jóváhagyta. Zelenszkij lesz az első külföldi elnök, aki virtuálisan szólal fel a svájci parlamentben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó