2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Kuleba őrjöng, amiért a francia Auchan áruházlánc nem vonult ki Oroszországból

Kuleba a Le Monde című francia lap cikkére reagál, amely szerint az Auchan ingyen szállított élelmiszert az orosz hadseregnek.

Azt már mindenki tudja, hogy Ukrajnában létezik halállista, de azt már kevesebben, hogy van vállalati halállista is. Az ukrán hatóságok folyamatosan listázzák azokat a nyugati vállalatokat, amelyek a felszólításuk ellenére nem hagyták el Oroszországot.

Az ukránok rendszeresen frissülő adatbázist közölnek azokról a vállalatokról, amelyeket bojkottálni kell az oroszországi tevékenységük miatt. Ezen a listán szerepel az Auchan is.

A francia kereskedelmi óriás már a szankciók kezdetén közölte, hogy nem fogja elhagyni az orosz piacot.

Oroszországban, ahol a márka 20 éve van jelen, közel 30 ezer alkalmazottat foglalkoztat – közölte a vállalat vezérigazgatója tavaly márciusban.

Kuleba a közösségi médiában közölte, hogy már tavaly felszólította a világot, hogy bojkottálja az Auchant, amiért nem vonul ki Oroszországból.

Az Auchan az orosz agresszió teljes értékű fegyverévé vált. Ezt meg kívánom vitatni francia kollégámmal – írta Kuleba a Twitteren egy cikkre reagálva, amely szerint az áruház ingyen szállított élelmiszert az orosz hadseregnek.

A vállalati ukrán halállistán szerepel több magyar cég is, a legismertebb közülük a MOL.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó