2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

Kreml: megtaláljuk és megbüntetjük a hadifoglyokat agyonlövő ukránokat

Moszkva már megkezdte az orosz hadifoglyokat meggyilkoló ukrán katonák felkutatását – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

“Meg kell találni és meg kell büntetni őket” – hangsúlyozta.

November 18-án jelent meg az interneten egy videó, amelyen ukrán fegyveresek a földön fekvő, magukat megadó orosz katonákat lőnek fejbe. Az orosz védelmi minisztérium szerint az ukrán fegyveres erők harcosai szándékosan megöltek tíz fegyvertelen embert. A minisztérium hangsúlyozta, hogy ez nem elszigetelt háborús bűncselekmény, hanem az ukrán hadseregben bevett gyakorlat.

Az orosz vizsgálóbizottság büntetőeljárást indított gyilkosság és a hadifoglyokkal szembeni kegyetlen bánásmód miatt. Az Emberi Jogi Tanács vezetője, Valerij Fadejev és az orosz ombudsman, Tatjana Moszkalkova felhívást intézett a nemzetközi szervezetekhez – az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatalához, az EBESZ-hez, az Európa Tanácshoz, az Amnesty Internationalhoz, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságához és másokhoz -, hogy ítéljék el a hadifoglyok agyonlövését és folytassanak vizsgálatot.

A New York Times című amerikai lap ma megerősítette a videó hitelességét. A lap által megkérdezett szakértők szerint az ukrán fegyveres erők harcosai háborús bűntettet követtek el.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Putyin: meg kell akadályozni az orosz régiók ukrán lövetését

Prioritásnak nevezte a határmenti orosz régiók ukrán lövetésének megakadályozását Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tanácskozáson. "Elsődleges feladat a lövetés lehetőségének kiküszöbölése, ez a katonai...

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...

A Kreml szerint nagy lesz a lelkesedés a nyugati tankok megsemmisítésére

Az orosz vállalkozások és tisztviselők által a nyugati haditechnikai eszközök ukrajnai megsemmisítéséért felajánlott pénzjutalmak elkerülhetetlenül több lelkesedőhöz fognak vezetni, akik hajlandóak lesznek vállalni a...