2022, november 27.
6.5 C
Budapest
-3.1 C
Moszkva

Kreml: a hadműveletet nem befolyásolja az időjárás, folytatódik és eléri célját

Az ukrajnai különleges katonai művelet nem függ az időjárási viszonyoktól, folytatódik, és céljait el fogja érni – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön a sajtóval.

“A különleges katonai művelet folytatódik, nem függ az éghajlati vagy időjárási viszonyoktól” – mondta Peszkov. Hozzátette, hogy “céljait el fogja érni”.

Miközben arra a kérdésre válaszolt, hogy november 15-én több millió ukrán állampolgár maradt elektromos áram és hőellátás nélkül a harci műveletek miatt, amikor az időjárási előrejelzések alacsonyabb léghőmérsékletet jósoltak, Peszkov azt mondta, hogy ez a katonai infrastruktúrára mért csapások következménye, mivel Kijev vonakodott tárgyalásokat folytatni Oroszországgal.

Az orosz fegyveres erők által november 15-én Ukrajna katonai parancsnoki és irányítási rendszere, valamint a kapcsolódó energetikai létesítmények ellen végrehajtott nagyszabású csapást kommentálva Peszkov hangsúlyozta, hogy “a szóban forgó infrastrukturális létesítmények közvetlenül vagy közvetve Ukrajna és az ukrán rezsim katonai potenciáljához kapcsolódtak”.

“Az ukrán fél nem mutat hajlandóságot a probléma megoldására és a tárgyalásokra, továbbá az ukrán fél elutasítása a [isztambuli megállapodások] szövegének egyeztetett értelmezésével kapcsolatban, és így tovább, a következmények gyökerei. Ez az, amiről szintén érdemes beszélni” – hangsúlyozta, miközben arra a kérdésre válaszolt, hogy a különleges művelet katonai céljai hogyan kapcsolódnak az egyszerű polgárok békés életére gyakorolt hatásokkal.

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerdán közölte, hogy november 15-én az orosz fegyveres erők nagy hatótávolságú légi és tengeri nagy pontosságú fegyverekkel nagy erejű csapást mértek Ukrajna katonai parancsnoki és irányítási rendszerére és a kapcsolódó energetikai létesítményekre. A csapás céljait sikerült elérni – mondta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...