2022, szeptember 25.
15 C
Budapest
7.4 C
Moszkva

Közös tengeri gyakorlatot kezdett Oroszország és Egyiptom

Háromnapos közös hadgyakorlatba kezdtek az orosz Fekete-tengeri Flotta és az egyiptomi haditengerészet hajói a Földközi-tengeren – közölte hétfőn az orosz flotta sajtószolgálata.

A Moszt Druzsbi – 2021 kódnevű gyakorlatnak az Alexandriai-öbölben zajló tengeri fázisában a két ország legénységei egyebek között vészhelyzetbe került hajók megsegítését, felszíni eszközök támadásának visszaverését, tengeri utánpótlás megszervezését és a gyanús hajók ellenőrzését próbálják el. Ezenfelül a két ország hadihajói tüzérségi gyakorlatot végeznek felszíni, légi, valamint úszó aknát imitáló célpontok ellen.

Az orosz haditengerészet hajókötelékében egy fregatt, egy járőrhajó és egy mentőhajó, az egyiptomiéban egy fregatt, két korvett és egy támogató hajó vesz részt.

A két ország hadihajói egységes terv szerint, a közös parancsnokság általános irányítása alatt manővereznek. A gyakorlat kétnapos kommunikációs tréninggel kezdődött, a parton.

Hasonló orosz-egyiptomi manővereket 2015 óta tartanak, 2020-ban a Fekete-tengeren rendezték meg a Moszt Druzsbi gyakorlatot.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...

Szijjártó: az egyetlen megoldás a béke

A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter...