2022, május 23.
24.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva
Hiredetés

India és Oroszország tízéves katonai és haditechnikai együttműködési megállapodást kötött

Tízéves katonai és haditechnikai együttműködési megállapodást kötött India és Oroszország – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint a megállapodás a fegyvernemek közötti együttműködést, valamint fegyverzetek és katonai felszerelések szállítását és fejlesztését irányozza elő.

A 2021 és 2030 közötti együttműködéséről szóló dokumentumok Újdelhiben történt aláírásánál jelen volt Rádzs Nath Szingh indiai és Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, akik az indiai látogatáson tartózkodó Vlagyimir Putyin orosz elnök vezette delegáció résztvevői.

Az indiai tárcavezető a Twitteren megelégedettségét fejezte ki “a kézifegyverekről és a katonai együttműködésről” kötött megállapodásokkal. Szingh Sojgut fogadva azt hangoztatta, hogy a védelmi együttműködés az egyik legfontosabb területe az Oroszország és India közötti kapcsolatoknak, és méltatta a Moszkva és Újdelhi közötti “különleges, kiváltságos stratégiai partnerséget”.

Az orosz miniszter azt hangsúlyozta, hogy a kétoldalú párbeszéd jelentősen hozzájárul a globális és regionális biztonság garantálásához.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS