2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Korlátozták a harmadik országok állampolgárainak áthaladását az orosz-finn határon

Ideiglenesen korlátozták a harmadik országok állampolgárainak áthaladását az orosz-finn határon a kétoldalú migrációügyi együttműködés keretében, erről állapodott meg kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök és finn partnere, Sauli Niinistö Novo-Ogarjovóban.

Putyin Oroszország megértéséről biztosította a migránsok áradata miatt aggódó Finnországot, és felajánlotta Moszkva partneri együttműködését a kérdésben. Az orosz elnök kifejezte meggyőződését, hogy sem Moszkvának, sem Helsinkinek nem tetszik a kétoldalú gazdasági együttműködés csökkenése.

Putyin kijelentette, hogy a kétoldalú kereskedelmi forgalomnak az Oroszországgal szembeni uniós szankciók, az orosz ellenlépések és az árfolyamváltozások miatti csökkenése hazai összterméke (GDP) 1 százalékánál valamivel nagyobb veszteséget okozott Finnországnak.

A finn államfő kijelentette, hogy mindkét fél érdekelt a gazdasági szankciók eltörlésében, de hangsúlyozta, hogy ehhez szükséges az ukrajnai rendezésről megkötött minszki megállapodások betartása. Niinistö finnországi látogatásra hívta meg az orosz elnököt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...