2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Klicsko: küldjetek takarókat és generátorokat, mert halálra fagyunk

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko felszólította a Nyugatot, hogy a tél beállta előtt küldjenek takarókat és generátorokat az ukránoknak, mert különben halálra fagynak – írja a The Teleghraph című brit lap.

Vitalij Klitschko kijevi polgármester sürgette a Nyugatot, hogy a tél beállta előtt biztosítson takarókat és generátorokat az ukránoknak.

“Az ukránok halálra fognak fagyni ezen a télen, hacsak a Nyugat nem küld sürgősen takarókat és generátorokat, hogy melegen tartsa őket” – jelentette a Telegraph a polgármesterre hivatkozva.

Klicsko szerint a kijevi hatóságok a “legrosszabb forgatókönyvre” készülnek.

“A humanitárius problémák kockázata elég nagy, ha nekik (az ukránoknak) lehetőségük van arra, hogy ezen a télen Ukrajnán kívül éljenek, akkor maradjanak ott” – tette hozzá.
Az újság szerint Klicsko komoly támogatást szerzett a lakosság körében. A lap azonban arra is rámutat, hogy Ukrajna fővárosának lakói óvatosak az ígéreteivel szemben.

“Emlékszem Klicsko be nem váltott ígéreteire a múltból” – mondta a lapnak egy kijevi lakos, Marija.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.