2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Klicsko kiakadt a Berlintől kapott 5 ezer ajándék sisak miatt

A németek döntése, hogy 5000 sisakot küldenek Ukrajnának egy “vicc”, és azt mutatja, hogy a berlini kormány nem érti, milyen veszélyt jelent az országra az orosz hadsereg – jelentette ki szerdán Vitalij Klitschko kijevi polgármester.

A Bild című német lapnak nyilatkozva a korábbi nehézsúlyú ökölvívó világbajnok bírálta Berlint, amiért nem segít országa keleti frontjának megerősítésében, és azt mondta, hogy “szóhoz sem jut”.

Szóhoz sem jutok a német kormány viselkedése miatt. A védelmi minisztériumnak láthatóan nem tűnt fel, hogy tökéletesen felszerelt orosz erőkkel állunk szemben, és Oroszország bármikor inváziót indíthat Ukrajna ellen. Mit küld Németország legközelebb támogatásként? Párnákat? – fakadt ki Klicsko.

Szerdán Christine Lambrecht védelmi miniszter bejelentette, hogy Németország fegyvereket nem, de 5000 védősisakot viszont küld Ukrajnának. Berlin látványosan nem tesz lépéseket Kijev támogatására, amiért Kijevtől és Nyugati partnereitől is kritikát kapott. Németország álláspontja, hogy nem szállít fegyvereket olyan országokba, ahol katonai konfliktusok vannak.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”28669″]

Eközben az Egyesült Államoktól megérkezett a 200 millió dollár értékű fegyversegély harmadik szállítmánya, 79 tonnányi katonai felszerelés. Az amerikaiak egyúttal azt is jóváhagyták, hogy Észtországból, Lettországból és Litvániából amerikai gyártású fegyvereket küldjenek Ukrajnába.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”29067″]

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...