2023, február 2.
4.7 C
Budapest
-0.7 C
Moszkva

Kisiklott egy amerikai tankokat szállító vonat Görögországban

Kisiklott egy amerikai katonai felszerelést szállító vonat az észak-görögországi Alexandroupolis kikötője közelében – írja a RIA Novosztyi a helyi médiára hivatkozva. Az eset még péntek reggel történt.

“A vonat kisiklott a városi kikötő mellett, a francia állomás közelében. A helyszínre daruk és más berendezések érkeztek, hogy a vonatot visszategyék a sínekre, valamint rendőri erők is érkeztek” – számolt be a portál.

“A szóban forgó járművek harckocsik, páncélozott járművek és konténerek, amelyeket nemrég rakodtak ki a kikötőben az amerikai hadsereg számára, és a NATO határa felé tartottak. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az Alexandrúpoli kikötőt állítólag amerikai és NATO-tisztviselők használják arra, hogy fegyvereket szállítsanak Ukrajnába” – írják.

Az incidens aggodalmat keltett a környék lakói körében, akik folyamatosan figyelik a katonai felszerelések mozgását, miközben senki sem tud az Alexandroupolis városon áthaladó zárt konténerek tartalmáról.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Amíg Zelenszkij Ursulával parádézik Kijevben, az orosz erők átvették az ellenőrzést Mikolajivka felett is

Az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a DNR-ben lévő Nyikolajevka (ukránul: Mikolajivka) települést - közölte Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítójának sajtószolgálata a Telegram-csatornáján. "A harcok...

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...