2022, július 7.
26.2 C
Budapest
30.6 C
Moszkva

Kirill pátriárka: Oroszország ma a szabad világ igazi vezetője

Az orosz ortodox egyházfő, Kirill moszkvai pátriárka a Rosszija-1 televíziónak adott interjúban elmondta, hogy szerinte országát az teszi igazán szabaddá, hogy független a negatív külső befolyásoktól.

A szombaton sugárzott interjúban a vallási vezetőt arra kérték, hogy nyilatkozzon az Egyesült Államokból Oroszországba emigrált ortodox keresztényekről.

“El tudom képzelni, milyen reakciókat váltanak ki szavaim a különböző nézőpontokból, de be tudom bizonyítani, hogy Oroszország ma a szabad világ igazi vezetője” – mondta Kirill.

Szabadok vagyunk a legerősebb külföldi befolyásoktól. A saját utunknak megfelelően fejlődünk, és Isten akaratából az utunk sikeres lesz. Oroszország példaként szolgálhat mások számára.

“Sok problémánk van, de ezek a problémák megoldhatók – mondta Kirill.

Az orosz társadalom állapotáról szólva a pátriárka azt mondta: “Jelenleg nincs olyan égető problémánk, amely miatt a társadalmi érdekek összeütköznének és mély, kibékíthetetlen ellentéteket szülnének”.

Hozzátette, hogy az országnak hasznos a vélemények egészséges sokszínűsége, amely “nem rombolja le az emberi … és szellemi élet alapjait”.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrajnát letörölhetik a térképről – mondta Trump volt katonai tanácsadója

Ukrajna eltűnhet a térképről, ha nem sikerül békésen rendezni az Oroszországgal fennálló konfliktust - jelentette ki Douglas Macgregor ezredes, Trump volt katonai tanácsadója a...

Az orosz légierő légicsapással akadályozta meg, hogy ukrán zászlót tűzzenek ki a Kígyó-szigeten

Az orosz légierő megakadályozta, hogy az ukrán hadsereg zászlót tűzzön ki a Kígyó-szigeten, az ukrán fegyveres erők katonáinak egy részét egy nagy pontosságú rakétacsapás...

Felmérés: Ukrajna nem tudja legyőzni Oroszországot és területekről kell lemondani – mondják a németek

A németek csaknem fele úgy véli, hogy Ukrajnának területeket kellene átengednie az ország keleti részén, hogy békeszerződést kössön Oroszországgal - derül ki a német...