2023, február 3.
1.8 C
Budapest
0.9 C
Moszkva

Kirill pátriárka: Oroszország ma a szabad világ igazi vezetője

Az orosz ortodox egyházfő, Kirill moszkvai pátriárka a Rosszija-1 televíziónak adott interjúban elmondta, hogy szerinte országát az teszi igazán szabaddá, hogy független a negatív külső befolyásoktól.

A szombaton sugárzott interjúban a vallási vezetőt arra kérték, hogy nyilatkozzon az Egyesült Államokból Oroszországba emigrált ortodox keresztényekről.

“El tudom képzelni, milyen reakciókat váltanak ki szavaim a különböző nézőpontokból, de be tudom bizonyítani, hogy Oroszország ma a szabad világ igazi vezetője” – mondta Kirill.

Szabadok vagyunk a legerősebb külföldi befolyásoktól. A saját utunknak megfelelően fejlődünk, és Isten akaratából az utunk sikeres lesz. Oroszország példaként szolgálhat mások számára.

“Sok problémánk van, de ezek a problémák megoldhatók – mondta Kirill.

Az orosz társadalom állapotáról szólva a pátriárka azt mondta: “Jelenleg nincs olyan égető problémánk, amely miatt a társadalmi érdekek összeütköznének és mély, kibékíthetetlen ellentéteket szülnének”.

Hozzátette, hogy az országnak hasznos a vélemények egészséges sokszínűsége, amely “nem rombolja le az emberi … és szellemi élet alapjait”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....

Németország közölte, hogy tudomásul vették Putyin szavait a német tankokról

Berlin tudomásul vette Vlagyimir Putyin nyilatkozatát a német harckocsik Kijevbe történő szállításáról - közölte Steffen Hebeestreit, a német miniszteri kabinet szóvivője. Az orosz államfő előző...