2022, december 5.
5.4 C
Budapest
-12.1 C
Moszkva

Kina szankciókat hozott Pelosi és családja ellen

Az amerikai házelnökre és családtagjaira vonatkozó korlátozások a tajvani látogatására válaszul érkeztek.

Peking úgy döntött, hogy szankciókkal sújtja Nancy Pelosit és közvetlen családtagjait e heti tajvani útja miatt – jelentette be pénteken a kínai külügyminisztérium szóvivője.

Az amerikai házelnök tajvani útja “égbekiáltó provokáció” volt, és emiatt “Kína úgy dönt, hogy az ország vonatkozó törvényeivel összhangban szankciókat fogad el Pelosi és közvetlen családtagjai ellen” – áll a szóvivő közleményében.

Pelosi “Kína súlyos aggodalmait és határozott ellenállását figyelmen kívül hagyva” utazott az önigazgatású szigetre – áll a közleményben.

Látogatása “súlyosan aláássa Kína szuverenitását és területi integritását, súlyosan lábbal tiporja az Egy Kína elvét, és súlyosan veszélyezteti a Tajvani-szoroson átívelő békét és stabilitást” – tették hozzá.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...