2022, december 1.
3.2 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Kína megerősítette részvételét az Oroszországgal közös hadgyakorlaton

Kínai csapatok is a külföldi résztvevők között lesznek a Vosztok-2022 elnevezésű oroszországi hadgyakorlaton – erősítette meg szerdán a kínai védelmi minisztérium.

A Népi Felszabadító Hadsereg személyzetet küld Oroszországba, arra számítva, hogy az esemény “elmélyíti a pragmatikus és baráti együttműködést a résztvevő országok hadseregeivel, növeli a felek közötti stratégiai koordináció szintjét, és fokozza a különböző biztonsági fenyegetésekkel szembeni képességet” – áll a közleményben. Peking megjegyezte, hogy a jelenlegi regionális és nemzetközi feszültségek nem befolyásolják döntését.

A Vosztok-2022 augusztus 30. és szeptember 5. között 13 kelet-oroszországi helyszínen kerül megrendezésre – jelentette be az orosz védelmi minisztérium július végén.

Közölték, hogy külföldi hadseregeket is meghívtak, de azt, hogy mely országokat nem részletezték. A kínai közlemény Beloruszt, Indiát, Mongóliát és Tádzsikisztánt említette a vendégek között.

Moszkva évente egyszer tart ilyen jellegű stratégiai gyakorlatot, amelynek házigazdájául Oroszország öt katonai körzetének egyikét választják ki. A Zapad gyakorlat 2021-ben az ország nyugati részén tartották az orosz szövetségessel, Belorusszal együtt, míg 2020-ban a Kavkaz gyakorlatot délen tartották, amelyen olyan nemzetek vettek részt, mint Örményország, Irán és Pakisztán.

A keleti katonai körzetben az utolsó eseményre 2018 szeptemberében került sor. Akkor kínai és mongol csapatok vettek részt az orosz manőverekben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...